Individuele behandeling

Onze praktijk is gespecialiseerd in het behandelen van psychische klachten, zoals stressklachten, burn-out, somberheid, slaapklachten of angstklachten. De klachten zijn het gevolg van een vervelende gebeurtenis (bijv. overlijden, echtscheiding, traumatische ervaring), zelfbeeldproblemen (onzeker voelen), een ongewenste situatie (bijv. werk- of privéproblemen) of 'conclusies' die je hebt getrokken door ervaringen in je leven.

Voor ons is iedere cliënt uniek, met z’n eigen unieke ervaringen, eigenschappen en werk- en/of leefsituatie. Dat vraagt om een unieke aanpak en betekent dat wij alleen maatwerk leveren. Wij hanteren dan ook geen standaardprotocollen, maar passen steeds datgene toe wat aansluit bij de hulpvraag van de cliënt. Voor ons zijn de klachten waar de cliënt van af wil in combinatie met zijn unieke situatie het uitgangspunt van de behandeling.

Daarnaast zien wij de behandeling als een proces dat wij samen met de client doorlopen. Dat betekent dat we steeds samen bepalen welke volgende stap we in het traject nemen.

Intake

Tijdens een intakegesprek gaan wij met je na wat er aan de hand is en of je bij ons aan het juiste adres bent. Daarnaast vinden wij het belangrijk dat we nagaan of er in voldoende mate een klik tussen ons is. Zo ja, dan formuleren wij de hulpvraag en maken wij vervolgens een globaal behandelplan die wij tijdens de eerste sessie met je bespreken. Daarna gaan we aan de slag. Meestal zijn 5 tot 8 sessies wel voldoende.

Bij complexe problematiek die langdurig behandeld moet worden of wanneer er sprake is van een psychische stoornis verwijzen wij door.

De behandeling

Wij werken in een ontspannen sfeer, waarbij persoonlijk contact en respect voorop staan. Wij nemen dan ook ruim de tijd om dat mogelijk te maken. De gesprekken duren normaal gesproken ongeveer een uur, maar er is een uitloopmogelijkheid tot maximaal anderhalf uur.    

Wij beschikken over uitgebreide kennis en ervaring op het gebied van behandeling van:

  • een breed scala aan psychische klachten,
  • werkgerelateerde problemen,
  • persoonlijke problemen,
  • relatieproblemen.                                                                

Bij de behandeling maken wij gebruik van coachtechnieken gecombineerd met therapie.

En bij paren met relatieproblemen passen wij relatietherapie toe op basis van EFT (Emotionally Focused Therapy).

Tussen de sessies door worden meestal huiswerkopdrachten afgesproken, zoals het bijhouden van gedachten, gevoelens en/ of gedrag of het oefenen van vaardigheden. 

Wil je meer weten, neem gerust contact met ons op. Bel 06 51 14 48 89 (Klaas Jan) of 06 27 31 65 86 (Marjan) voor advies of het maken van een afspraak.